Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Benvinguts a Andi Jove
Andi Jove > Voluntariat

EL NOSTRE VOLUNTARIAT : Colla VOLA

Als joves amb DI, els agrada i necessiten sentir-se útils, per aquesta raó l'any 2006, varem realitzar un curs de voluntariat que pretenia que els joves interessats tinguessin unes nocions bàsiques sobre aquest aspecte.

Des de llavors un grup de 6/8 joves realitzen activitats com a voluntaris en col.laboració amb voluntaris externs i des de fa 5 anys funciona el grup VolA (Voluntaris d'Andi), un grup de voluntaris inclusius format per joves amb i sense discapacitat. VolA realitza accions de voluntariat per altres entitats en trobades ciutadanes, en residències de la tercera edat...

 

NECESSITEM VOLUNTARIS-AMICS

Els voluntaris i voluntàries ens són imprescindibles per a enriquir i mantenir els programes i normalitzar les activitats dels joves i adults. A la nostra entitat pots participar i col·laborar com a voluntari en diferents activitats i serveis en els quals els voluntaris i voluntàries tenen un paper primordial:

Acompanyar en les sortides dels grups de lleure (algun dissabte a la tarda).
Participar en el projecte joves i amics de formació per a la vida independent (un cop al mes).
Col·laborar en alguna de les activitats extraescolars diàries, donant suport a infants o joves.
Jugar amb els infants menors de 10 anys mentre els pares participen en alguna sessió formativa.
Afegir-te a la colla de geganters…

La teva dedicació com a voluntari dependrà de tu, del temps que desitgis i puguis dedicar-hi, amb una freqüència que pot ser setmanal, mensual o esporàdica.

En aquest móment ens calen voluntaris, de manera especial, per al Projecte Joves i Amics. A Andi, un dels camins que recolcem és el de l’autonomia i vida independent i és per aquest àmbit que necessitem voluntaris, per quest projecte de formació per a la vida independent.

Què implica fer de voluntari/a en aquest projecte: Per fer de voluntari en aquest projecte cal dedicar-hi un dissabte al matí al mes, o un cap de setmana per trimestre, optativament, els voluntaris i voluntàries, poden participar en la trobada de coordinació mensual, en funció de la disponibilitat.

Més informació projecte Joves i Amics

Què oferim als voluntaris?

A les persones que participen com a voluntaris els oferim: Formació, reconeixement de la dedicació, assegurança, assessorament davant de dubtes,tenir-los en compte i prioritzar-los a l'hora de fer rec erca de personal, assumir el cost de les despeses que tinguin per participar com a voluntaris,

A més del que t’oferim com entitat podràs gaudir de la relació d’amistat amb la colla que participis, sentir-te útil, conèixer a unes persones encantadores…

Què demanem als Voluntaris?

Si vols fer de voluntari et demanarem: Tracte normalitzat envers els infants i joves, compromís, responsabilitat envers els compromisos presos, esforç implicació per adoptar la filosofia de l’entitat.

 

 

 

Andi - Down Sabadell, Atenció a Persones amb la síndrome de Down i discapacitats similars * Nota Legal * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia