Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Andi clausura els actes del Dia Mundial de la síndrome de Down amb un cine fòrum
Notícies

Andi clausura els actes del Dia Mundial de la síndrome de Down amb un cine fòrum.
23/03/2018

Organitzat per l’associació ANDI DOWN SABADELL i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell

• Unes 50 persones assisteixen a l’acte conduït pel grup d’autogestors “CARAI” de l’entitat.
• Es va projectar la pel·lícula Aprendiendo a vivir amb el tema de la discapacitat intel·lectual com a eix central del film.

Per clausurar la commemoració del Dia Mundial de la síndrome de Down, Andi va organitzar el passat 22 de març a l’auditori Vapor Badia de Sabadell, un cine fòrum amb la projecció de la pel·lícula ´´Aprendiendo a vivir´´ (Garry Marshall, 1999) amb un posterior debat conduït pel grup d’autogestors CARAI de l’entitat.

La pel·lícula basada amb el tema de la discapacitat intel·lectual i com els protagonistes afronten aquesta situació, apareixen temes rellevants com la sobreprotecció de les famílies, relacions afectives, el dret a la vida independent, entre d’altres.

Un cop finalitzada la projecció es va procedir a debatre amb el públic assistent diferents aspectes sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual. Els aspectes més rellevants que van sorgir va ser la reivindicació de drets a un vida plena i en igualtat de condicions.

“Em sento capaç de tot”, “tots tenim els mateixos drets” o “no ens agrada que ens tractin com a nens petits”, són algunes de les frases més destacades de les intervencions dels joves. I les famílies van tenir arguments com “tendim a sobreprotegir per por” o “creiem que els joves han de mostrar el que desitgen i els pares valorar en funció del a demanda”, són algun exemples de les intervencions més destacades.

Amb aquests actes Andi te la intenció de sensibilitzar i reivindicar els drets de la persones amb la síndrome de Down, així com els de totes les persones amb Discapacitat Intel·lectual.

Es va obsequiar a tots els assistents amb un llibre elaborat amb la participació de persones amb la síndrome de Down.
<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia