Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Sortida dels grups de lleure a Comaruga
Notícies

Sortida dels grups de lleure a Comaruga.
03/05/2018

El passat cap de setmana passat els grups de lleure van fer una sortida conjunta al poble de costa de Comaruga (Tarragonès). Un total de 16 joves i 5 acompanyants van arribar el dissabte al matí amb tren i van marxar diumenge al migdia.
Es van instal·lar a l’alberg Santa Maria del Mar i van fer tots tipus d’activitats lúdiques i d’oci com passejar per la platja, fer un pícnic, jugar a jocs de taula, anar a fer un gelat, entre d’altres.

El lleure de l’entitat forma part del Programa ANDI Jove:
El programa Andi Jove, pretén promoure el desenvolupament integral de la persona, gaudint de l’oci i el temps lliure.

Objectiu:
Proporcionar als joves amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals, uns espais de lleure i oci normalitzats i inclusius amb la intenció de millorar la seva qualitat de vida, a través d’una educació amb valors.

Grups de lleure:
- Lleure jove:
En el Programa de Lleure i Oci, durant l’any 2017 hi ha participat un total de 35 joves i 8 acompanyants (entre professionals, persones voluntàries i/o de pràctiques), que donen suport en les seves sortides, en grup reduïts, els dissabtes a la tarda o algun diumenge de manera esporàdica. De gener a desembre, exceptuant el mes d´agost.

1)Colla d´autònoms:
L’activitat va adreçada als joves d’ANDI, nois i noies més grans de 22 anys, amb molt bon nivell d’autonomia. Són uns 12 joves que s’autogestionen les seves activitats.

2)Colles amb suport:
L’activitat va dirigida a adolescents i joves d’Andi Down Sabadell, nois i noies de 12 a 30 anys, amb diferents nivells d’autonomia.
Durant aquest any han funcionat cinc grups estables de lleure.
Quatre d’aquests grups tenen un bon grau d’autonomia i el cinquè grup és semiautònom.

Grup 1: 7 joves ( 2 noies i 5 noies). 2 noies acompanyants.
Grup 2 : 8 joves (6 noies i 2 nois). 2 acompanyants
Grup 3: 6 joves (4 nois i 2 noies). 2 noies acompanyants.
Grup 4: semi-autònom. 7 joves. 3 noies i 4 nois. 3 acompanyants
Grup 5: enguany, s´ha format un grup nou ´´de petits´´ format per 4 nois entre 12 i 16
anys. 2 acompanyants

Realitzen activitats molt diverses, la majoria d’elles lúdiques i d’oci, com per exemple anar al cinema, al teatre, museus, a discoteques, realització d’activitats de realitat virtual, anar a fer passejades, entre d’altres.<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia