PROJECTE MÚSICDOWN. DOWN CATALUNYA 2010

MUSICDOWN és una orquestra formada per joves músics amb i sense discapacitat que interpreten l’obra de l’Antoni Tolmos MUSICÒMIC acompanyada dels còmics d’en Picanyol
Es tracta d’una obra que fusiona els aspectes visuals del còmic, amb tres contes populars, i la creació de la seva banda sonora. Té una durada d’uns 50 minuts, hi intervenen instruments com el violí, clarinet, trompeta, piano, flauta, etc. tots ells dirigits per l’Antoni Tolmos. En l’escenari i de forma sincronitzada amb l’orquestra es van projectant sobre una gran pantalla les vinyetes dels còmics dibuixades pel Picanyol. Cinc dels intèrprets es converteixen en narradors dels contes donant vida a tots els personatges sempre caminant de la mà amb la música de l’orquestra.

LA PRINCESA DEL POTSER SÍ
Una princesa una mica bleda només sap diu una frase: “potser sí”. El seu pare, el rei, intentarà que aprengui a parlar molt més

EL FERRER I EL DIMONI
Un dimoniet pretén enganyar a un jove ferrer molt donat a les bromes

EL QUE VOS DIGUEU, MARE
Un jove acostumat a fer tot el que li diu la seva mare ha de buscar una feina

 

ÈXIT ACLAPARADOR DE L’ORQUESTRA MÚSICDOWN A LA FARÀNDULA

El dissabte dia 20 de novembre del 2010, va ser el dia escollit per a la presentació de l'orquestra MusicDown a Sabadell, interpretant l'obra, Musicòmic: Concert per a orquestra i còmic, del compositor Antoni Tolmos.

L’orquestra MúsicDown va néixer fa aproximadament un any i mig, en una iniciativa pionera de Down Catalunya i algunes de les entitats que en formen part, entre les que destaca Andi de Sabadell. Iniciativa pionera perquè el projecte ha promogut la creació d’una orquestra formada per joves amb i sense discapacitats intel·lectuals, que comparteixen els seus coneixements musicals i afició, als que s’hi afegeixen els joves narradors tambè amb i sense discapapcitats.. El dia 13 de novembre varen fer la seva presentació oficial a Barcelona, el dia 20 de novembre, amb el suport de l’associació ANDI i de l’ajuntament de Sabadell, han realitzat el segon concert a la nostra ciutat, els concerts de Girona i Lleida tancaran aquest cicle inicial de la gira per Catalunya.

En la posada en escena de l'espectacle hi participaren l'orquestra, el director i 20 músics, i 5 narradors que estigueren acompanyats de la projecció multimèdia de les vinyetes dels contes realitzades per l’il·lustrador Picanyol, que personalment,portava el control multimèdia.

Al concert assistiren de 400 o 500 persones, entre les que podem destacar l’alcalde de Sabadell, el regidor d’educació Sr. Ramon Burgués, la regidora de serveis socials, Sra.Maria Ramoneda i el Síndic de Greuges de la ciutat Sr. Josep Escartín.

El concert fou tot un èxit, donat que la combinació de música, narració i còmic el fa molt amè i assequible per a persones de totes les edats.