Andi Sabadell- Asociación síndrome de Down y Discapacidad Intelectual
Singulares, como todo el mundo
Quieres colaborar >
Hazte voluntario >
 Andi Sabadell- Asociación síndrome de Down y Discapacidad Intelectual

Notícias

Acte ´´Estamos prepar@dos´´ Fundació Vodafone Espanya i Andi Sabadell


Acte ´´Estamos prepar@dos´´ Fundació Vodafone Espanya i Andi Sabadell
Acte ´´Estamos prepar@dos´´ Fundació Vodafone Espanya i Andi Sabadell Acte ´´Estamos prepar@dos´´ Fundació Vodafone Espanya i Andi Sabadell Acte ´´Estamos prepar@dos´´ Fundació Vodafone Espanya i Andi Sabadell

31/05/2018

ANDI DOWN SABADELL i la Fundació Vodafone España premien a empreses de Sabadell i de la província de Barcelona per a promoure la inclusió laboral de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

 

• 13 empreses de Sabadell i de la província de Barcelona i participants en el programa “Yo me prep@ro” han rebut un diploma que reconeix el seu suport a la inclusió laboral de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual.

 

• Gràcies a aquest programa, en el curs 2017-2018, 17 joves de diferents localitats de la província de Barcelona han rebut formació prelaboral en Noves Tecnologies.

 

• Quan s´acabi aquesta edició del programa s´hauran aconseguit més de 300 insercions laborals en empreses ordinàries de tot el país.

 

Tretze empreses de Sabadell i de la província de Barcelona que han participat al programa “Yo me prep@ro”, han recollit aquest matí el diploma “Estamos prepar@ados” per haver donat oportunitats laborals a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual i, d´aquesta manera, es reconeix el seu suport a la inserció laboral del col·lectiu. L´acte, organitzat per ANDI DOWN SABADELL i la Fundació Vodafone Espanya, ha tingut lloc aquest matí a La Casa Duran de Sabadell, un edifici declarat bé cultural d´interès nacional.

 

Aquestes empreses han ofert als alumnes l´oportunitat de realitzar pràctiques formatives en les seves instal·lacions, o fins i tot entrar a formar part de les seves plantilles: Stradivarius España SA, Endermar Restauració Col·lectiva, Bepers Restauració i la Residència La Font, en són els exemples. I és que tot i comptar amb la formació adequada, tan sols el 5% de les persones amb síndrome de Down de l’Estat Espanyol ha pogut demostrar la seva vàlua laboral; per això, per al col·lectiu és indispensable comptar amb el suport i la col·laboració del teixit empresarial local.

 

Durant l´acte, que ha estat presidit pel Regidor de Treball i Empresa de l´Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, també s´ha fet entrega d´un diploma als 17 joves amb síndrome de Down que han participat i superat el programa. Amb aquest certificat, les dues entitats acrediten que els joves han adquirit les destreses en TIC´s que els permetran formar part del mercat laboral ordinari: gestionar programes ofimàtics, fer servir diverses aplicacions mòbils o navegar per Internet i enviar correus, entre altres habilitats.

 

Tant els joves com els empresaris han compartit les seves experiències, destacant els avantatges que ofereix per a les empreses comptar amb persones amb discapacitat intel·lectual entre els seus treballadors ja que, a més de realitzar les seves tasques amb meticulositat i molta organització, milloren el clima laboral i transmeten alegria i optimisme als seus companys. Així, han animat a altres empreses que apostin per polítiques inclusives que ofereixin oportunitats laborals a treballadors amb aquesta discapacitat intel·lectual.

 

A l´acte hi ha intervingut el regidor de Treball i Empresa de l´Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro; el regidor d´Acció Social de l´Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández; el responsable d´Administracions Públiques de Vodafone Espanya a Catalunya, Óscar Ayuso; la responsable de Projectes Socials de Fundació Vodafone Espanya, Pilar Sánchez; i la presidenta d´ANDI DOWN SABADELL, Dolors Pallàs.

 

El regidor de Treball i Empresa de l´Ajuntament de Sabadell ha destacat ´´la importància d´aquest tipus d´iniciatives que ens permeten avançar cap a una societat plena i inclusiva´´.

 

En aquest sentit també s´ha pronunciat el regidor d´Acció Social de l´Ajuntament de Sabadell que ha ressaltat que en aquest programa ´´ha existit una col·laboració a tres bandes entre entitats, empreses i Administració Pública, que han treballat juntes per posar fi a la precarietat laboral i avançar cap a polítiques de treball inclusives ´´.

 

Durant les seves intervencions, el responsable d´Administracions Públiques de Vodafone Espanya a Catalunya i la responsable de Projectes Socials de Fundació Vodafone Espanya han destacat el paper de la formació en Noves Tecnologies de la Informació a la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual: ´´per nosaltres és important que les TICs arribin a tots els col·lectius de la societat ja que és l´alfabetització del segle XXI ´´.

 

La presidenta d´ANDI DOWN SABADELL ha afirmat que el programa “Yo me prep@aro” és molt beneficiós per als joves amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual ja que ´´els dóna eines habilitats per millorar en autonomia i arribar a ser més independents”.

 

El programa ´Yo me prep@ro´

 

L´objectiu del programa “Yo me prep@ro”, que celebra la seva quarta edició, la tercera que participa l’entitat, és proporcionar a les persones amb discapacitat intel·lectual les eines i estratègies necessàries en aspectes clau com l´ús adequat de les TIC: programes informàtics, navegació per Internet, accés a xarxes bancàries informatitzades o aplicacions mòbils. Tot amb l´objectiu d´ajudar-los a salvar l’escletxa digital que els pot condicionar a l´hora de trobar un lloc de treball normalitzat, millorar la seva autonomia i portar una vida el més plena i independent possible.

 

En aquesta edició han rebut formació en noves tecnologies 17 usuaris i usuàries d´ANDI DOWN SABADELL que han adquirit les competències necessàries per poder exercir un lloc de treball amb la normalitat i eficàcia de qualsevol empleat. Aquests alumnes de Sabadell i voltants se sumaran als altres de diverses províncies de l’Estat, aconseguint un total de 960 joves que rebran aquesta formació a tot Espanya.

 

En la seva formació compten amb el suport de quatre nous vídeo-tutorials que a través d´un llenguatge senzill i accessible, reforçaran els coneixements oferts en el projecte, i permetran a qualsevol usuari comprendre com s´obté i per a què serveix el DNI electrònic, descarregar apps per a Smartphone o manejar amb facilitat aplicacions com WhatsApp.

 

Després de l´èxit d´anteriors edicions el projecte afronta aquest quart any a nivell nacional amb renovat impuls, ja que ha superat les expectatives tant en el nombre de pràctiques aconseguides com en la xifra de contractacions aconseguides: sumats als contractes laborals per a alumnes aconseguits en els anys anteriors, “Yo me prep@aro” haurà aconseguit durant els seus quatre anys d´execució un total de 319 insercions laborals en empreses ordinàries de tot el país.

 

Conveni marc

 

La realització d´aquest projecte s´emmarca dins el conveni marc subscrit el 8 de novembre de 2013 entre Fundació Vodafone Espanya, Plena Inclusió i DOWN ESPANYA per a la realització d´activitats conjuntes en matèria d´accessibilitat i inserció laboral que promoguin la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Aquest conveni vol fomentar la innovació tecnològica aplicada a l´accessibilitat i fa especial èmfasi en aquelles iniciatives que contribueixin a la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en l´àmbit laboral a través de projectes pilot d´innovació i sessions formatives i de divulgació.


Volver al listado
¿Tienes alguna queja o denuncia?   Comunícanosla a través del CANAL DE DENUNCIAS DE ANDI SABADELL