Andi Sabadell- Associació síndrome de Down i Discapacitat Intel·lectual
Singulars, com tothom
Vols col·laborar >
Fes-te voluntari >
Andi Sabadell- Associació síndrome de Down i Discapacitat Intel·lectual

Notícies

El nostre servei d’inserció laboral segueix al peu del canó malgrat la pandèmia


El nostre servei d’inserció laboral segueix al peu del canó malgrat la pandèmia

09/11/2020

Malgrat les restriccions vinculades a la pandèmia de Covid-19, a Andi Sabadell continuem fent formació laboral  per a tots els joves que es troben en procés de recerca de feina. Aquesta formació es va reprendre al setembre i es fa tres dies al matí (dilluns, dimarts i dijous). Els participants estan dividits en dos grups, i des de finals d’octubre, amb l’objectiu de reduir la mobilitat, els dijous es realitza la formació online.

 

D'altra banda, per a totes les persones que estan treballant, hi ha dos dies a la tarda que fem formació contínua, però també en versió online mitjançant la plataforma virtual ZOOM.

 

Un altre tipus de formació que fem és la que adrecem a les persones que estan treballant en una empresa però que per culpa de la pandèmia estan afectats per ERTOS. Aquesta situació provoca que es trobin a casa sense res a fer, i per a ells fem una formació presencial els dimecres al matí (a més, ja participen de la formació contínua) . 

 

En l'àmbit de les pràctiques a l’empresa ordinària, moltes tenen la voluntat de reincorporar gent, però hi ha una dificultat important: algunes empreses es troben que no poden agafar persones en pràctiques perquè tenen treballadors de la plantilla en ERTOS. Altres empreses que no tenen ERTOS, com que s'han de mantenir les distàncies, no poden incorporar més gent en els espais físics de què disposen. També ens trobem amb empreses amb les que acordem una incorporació i al cap d'una setmana canvien les mesures de prevenció de la pandèmia, per la qual cosa s'atura l’acord. Per exemple, teníem una noia que havia de començar en un bar-restaurant just abans que es decretés el tancament temporal al sector de la restauració, quan ja ho teníem tot preparat i signat. 

 

Pel que fa a noves contractacions, no se n'han cancel·lat, però la majoria s'han ajornat. La sensació és semblant a haver de començar de zero, com si fóssim al gener de l'any passat.

 

Tot i així, a Andi intentem aprofitar totes les opcions que tenim. El nostre servei d’inserció laboral atén, tant els que estan en procés de recerca de feina com els que ja estan treballant, i sumen en total, 42 persones.

 

No cal dir que en les formacions presencials es prenen totes les precaucions per evitar contagis: se'ls pren la temperatura, es renten les mans amb aigua i sabó diverses vegades i accedeixen a les aules mantenint les distàncies establertes; un cop a les aules de formació totes les taules estan separades, seguint les distàncies de seguretat, i al terra hi ha un suport visual per tal d'evitar que es desplacin. Tots duen la mascareta posada en tot moment i s’apliquen gel hidroalcohòlic de forma continuada. 

 


Tornar al llistat