Andi Sabadell- Associació síndrome de Down i Discapacitat Intel·lectual
Singulars, com tothom
Vols col·laborar >
Fes-te voluntari >
Andi Sabadell- Associació síndrome de Down i Discapacitat Intel·lectual

Notícies

Laia Piqué: “El meu somni és aprendre a cantar i tocar el teclat alhora”


Laia Piqué: “El meu somni és aprendre a cantar i tocar el teclat alhora”
Laia Piqué: “El meu somni és aprendre a cantar i tocar el teclat alhora”

23/02/2024

 

La Laia té la casa decorada amb fotografies dels Cracs d’Andi. Al menjador destaca la presència d’un teclat, i quan li preguntem quins altres instruments toca, treu un tabal de dins l’armari i una flauta de l’interior d’una motxilla.
 

A més del teclat i el tabal, toco 3 flautes (la contralt, la soprano i la sopranino). Alguna vegada, fa molt de temps, havia tocat el djembé.
 

  • Com va néixer el teu interès per la música?

De petita, a més de tocar el teclat, estava en una colla de Sant Llorenç Savall amb el tabal. Vaig tocar una mica la flauta a l’institut i després vaig anar a una escola de música. I arrel d’això vaig acabar tocant cançons de Sau a La Faràndula.
 

  • En la teva dedicació a la música has trobat reptes específics? Com els has superat?

Estudiar a casa ja suposa un repte, per poder, després, anar a l’assaig i comprovar que t’has après la cançó.
 

  • Com explicaries el que sents quan estàs tocant?

Em sento a gust, tinc una adrenalina per dintre que no me l’acabo. Em sento a gust tocant i cantant els trossos que no toco la flauta. A banda d’això, ballo una miqueta i intento que hi hagi una miqueta més de “chicha” en els concerts dels Cracs.
 

  • D’on ve el nom de “Els Cracs d’Andi”?

Una amiga de Barcelona ens va dir: sou uns cracs! I després, en un concert del Pep Sala vam decidir formar el grup ara fa 20 anys.
 

  • Què significa per a tu formar part d’Els Cracs?

De vegades, als assajos estem una mica nerviosos, però després se’ns passa. I en els concerts ho donem tot. M’agrada actuar davant de tanta gent, perquè així veuen que en som capaços.
 

  • Ara ha fet 25 anys que va morir el cantant de Sau, Carles Sabater. Em sembla que tens alguna cosa per explicar, d’això...

Sí, jo estava al concert amb la meva mare, i quan se’l van endur, vaig plorar molt. Després vaig cantar una cançó de “Els Pirates” per no acabar tan trista. A més de ser un dels meus amics, en Carles també va ser el meu ídol.
 

  • Tens alguna il·lusió en concret en el camp de la música?

Doncs mira, ho tinc clar: cantar i tocar el teclat alhora, i sortir en algun dels concerts tocant el teclat. Ho estic practicant...


Tornar al llistat
Tens alguna queixa o denúncia?   Comunica-nos-la a través del CANAL DE DENÚNCIES D’ANDI SABADELL